Cao Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito)

De organisatie Cito ontwikkelt toetsen en examens voor het onderwijs. Ook maakt Cito leerlingvolgsystemen voor scholen waarbij alle scores en vaardigheden van leerlingen worden bijgehouden. De Centrale Eindtoets van Cito is bij veel achtstegroepers bekend. Bij Cito werken ongeveer zeshonderd mensen.

 

Looptijd

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2024 tot 1 januari 2026. De onderhandelaars, AOb, FNV, CNV, FvOv en Stichting Cito sloten op 8 januari 2024 deze cao af. Uiterlijk drie maanden voor het einde van de looptijd kunnen de bonden of de werkgevers aangeven of beƫindiging van deze cao is gewenst. Gebeurt dit niet, dan wordt de looptijd telkens met een jaar verlengd.

Hoofdpunten huidige cao-akkoord

  • Twee keer een salarisverhoging van 4%. De eerste verhoging gaat in op 1 januari 2024 en de tweede per 1 januari 2025
  • Een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering met 500 euro bruto, waardoor de hoogte van de eindejaarsuitkering in totaal 1500 euro bruto wordt. Cito spant zich in, indien de fiscus dit toestaat, om een deel van deze eindejaarsuitkering fiscaal-vriendelijk uit te keren
  • Een eenmalige uitkering van 250 euro bruto in maart 2024

Meepraten over de cao

AOb-leden praten mee over de cao. Als de AOb-onderhandelaar met de werkgevers een onderhandelaarsakkoord bereikt, dan ontvangen leden een nieuwsbrief in hun mail waarin de afspraken kort worden toegelicht. Ook wordt er een digitale ledenraadpleging gehouden en kunnen werknemers hun mening geven over het bereikte akkoord.

AOb-sectorbestuurder Herman Molleman onderhandelt namens de AOb over deze cao.