Klantenservice

Welkom bij de klantenservice van de AOb. Wij helpen je graag verder. Kies hieronder het onderwerp van je vraag, zo kunnen we je goed helpen. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het formulier in onderaan de pagina. 

Meest gestelde vragen over de contributie

Ja, als je lid bent en in het onderwijs werkt kun je elk jaar een deel van de contributie terugvragen. Bekijk hier stapsgewijs hoe je dit doet.

Ons rekeningnummer is als volgt: NL18ABNA0435020986

Woon je binnen de Europese Unie, Engeland of Zwitserland, dan wordt je contributie automatisch afgeschreven. Woon je ergens anders, dan ontvang je een factuur via de mail. 

De contributie wordt elke 26e van de maand afgeschreven. Valt dit in het weekend of op een feestdag, dan gebeurt het een dag later. Deze datum kun je niet zelf aan passen.

Na een paar mislukte pogingen van de bank, ontvangen we de contributie graag handmatig. Dit kan op rekeningnummer: NL18ABNA0435020986.

Wij ontvangen graag uiterlijk binnen 30 dagen na de factuurdatum de contributie. 

Stuur hiervoor een mail naar info@aob.nl. Vergeet daarbij niet je lidnummer, naam, adresgegevens en bankrekeningnummer te vermelden.  

Neem contact op met ons via de mail of telefoon. Vermeld daarbij de betaaldatum, het rekeningnummer en de betaalomschrijving. Dan controleren wij of we het bedrag hebben ontvangen. 

Wij verwerken opzeggingen per kwartaal. Zeg je jouw lidmaatschap bijvoorbeeld op in februari, dan blijf je lid tot eind maart.

Het kan zijn dat het verwerken van de nieuwe gegevens en het innen van de contributie gelijktijdig is gebeurd. Vanaf volgende maand wordt het bedrag van jouw nieuwe rekening afgeschreven.

Als je niet weet waarom dit probleem zich voordoet, stuur dan een mail naar info@aob.nl.

Dit is helaas beide niet mogelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen in je werkstatus. Dit staat in de voorwaarden bij het aangaan van een lidmaatschap. 

Nee, dit kun je niet zelf doen. Werkende leden ontvangen de vakbondscontributiebrief halverwege september via de mail. Heb je deze niet ontvangen? Stuur ons dan een mail en vermeld daarin je lidmaatschapsnummer, postcode en geboortedatum. Wij sturen dan (opnieuw) een mail met de brief.

Bij het opzeggen van je lidmaatschap ontvang je een bevestigingsmail. Bijgevoegd vind je de teruggave vakbondscontributiebrief die je bij de school kunt inleveren. 

Meest gestelde vragen over het lidmaatschap

Hier zie je alle lidmaatschappen en de bijbehorende prijzen. Ben je al lid? Dan check je hier of je het juiste tarief betaalt.  

Je bent officieel lid vanaf het moment dat al je gegevens zijn ingevuld en verzonden naar de AOb.

Ja, als lid van de AOb heb je hier automatisch recht op. Stel jouw vragen via MijnAOb.

Heb je een andere baan in het onderwijs, dan hoef je niets te doen en kun je gewoon lid blijven bij ons. Vergeet dan niet je informatie bij te werken in MijnAOb. Heb je een nieuwe baan buiten het onderwijs, dan adviseren we je over te stappen naar een andere sector binnen de FNV.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan binnen het onderwijs dan kun je lid blijven tegen een gereduceerd tarief. Kom je niet meer terug in het onderwijs dan kun je het lidmaatschap opzeggen en eventueel overstappen naar een andere sector binnen de FNV. 

Als lid ben jij de enige die gebruik kan maken van het lidmaatschap en de bijbehorende voordelen. Helaas kunnen gezinsleden hier dus niet van profiteren. Hieronder valt ook hulp bij belastingaangifte.

Via MijnAOb pas je zelf de gegevens van je lidmaatschap aan of stuur een mail naar info@aob.nl. Vermeld hierbij je lidmaatschapsnummer, postcode en geboortedatum.  

Als zij-instromer krijg je een inkomen uit het onderwijs. Vraag daarom een werkend-lidmaatschap aan.

Het lidnummer vind je terug op de bevestigingsbrief bij de aanmelding van je lidmaatschap of in MijnAOb onder het kopje ‘persoonsgegevens’. 

Het lidmaatschap kun je opzeggen door een mail te sturen naar info@aob.nl of dit zelf te regelen in MijnAOb. Lees hier meer over het opzeggen.

Na jouw aanmelding als lid heb je twee weken bedenktijd. Je gaat een lidmaatschap aan voor een jaar. Hierna kun je opzeggen wanneer je wil.

Opzeggen is mogelijk aan het einde van het eerste jaar. Wij verwerken opzeggingen aan het einde van ieder kwartaal.

Opzeggen is mogelijk aan het einde van het eerste jaar. Wij verwerken opzeggingen aan het einde van ieder kwartaal, waarna beëindiging mogelijk is aan het einde van het tweede jaar.

Opzeggen is mogelijk aan het einde van het eerste jaar. Wij verwerken opzeggingen aan het einde van ieder kwartaal. 

Meest gestelde vragen over MijnAOb

Wij zetten automatisch een account klaar voor alle AOb-leden. Je ontvangt een e-mail met een tijdelijk wachtwoord. Door in te loggen met je mailadres en het tijdelijke wachtwoord, maak je gebruik van dit account. 

Dit is het portal waar je jouw account en lidmaatschap beheert. 

De eerste keer dat je inlogt op je account, kun je je wachtwoord veranderen. 

Ja, je gebruikt daar dezelfde inloggegevens voor.

Klik hier om bij MijnAOb te komen. Hier kun je je gegevens inzien en aanpassen en heb je toegang tot exclusieve content.  

Klik rechtsboven op ‘uitloggen’. Als je langer dan 10 minuten inactief bent, word je automatisch uitgelogd.

Nee, dit kan helaas niet. Je heeft een mailadres nodig om in te loggen.

Nee, dit is niet mogelijk. Elk lid heeft een eigen e-mailadres nodig voor het account. 

Neem contact op met ons, wij informeren je dan met welk mailadres je geregistreerd bent.

Probeer het later even opnieuw. Lukt het nog steeds niet, neem dan contact op met ons

Meest gestelde vragen over de vakbond

Een vakbond is een organisatie die de individuele en collectieve belangen behartigt van aangesloten werknemers.

Staken is het tijdelijk stoppen met leveren van arbeid om een sociaal-politiek doel te realiseren. Doormiddel van protest wordt er meer kracht bijgezet aan de wensen van de werknemers. Werknemers kunnen ook in staking gaan als zij het niet eens zijn met het beleid van hun werkgever of de overheid.  

De AOb is een vakbond die onderdeel uitmaakt van een nog grotere vakbond, de FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging).

Aan de CAO-onderhandelingstafel worden werknemers vertegenwoordigd door vakbonden. Gebeurt dit niet, dan kunnen werkgevers zelf de arbeidsvoorwaarden bepalen. Daarnaast mengt de vakbond zich in de politiek en streeft de AOb naar uitstekend onderwijs. Wanneer je bent aangesloten bij een vakbond ontvang je juridische bijstand, volg je gratis cursussen en ben je welkom op bijeenkomsten. Zo heb je een streepje voor met extra kennis.

Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe sterker de bond is. Met jouw lidmaatschap staan we sterker in de politiek, sterker aan de onderhandelingstafel en sterk in onze missie naar uitstekend onderwijs. Door een collectief te vormen wordt het makkelijker om de belangen van werknemers in het onderwijs te behartigen. 

Je ontvangt direct juridische bijstand wanneer je die nodig hebt. Daarnaast sta je sterker in jouw vak door onze colleges te volgen, exclusieve artikelen te lezen en naar bijeenkomsten te komen. Als deel van het collectief heb je invloed op de arbeidsvoorwaarden binnen het onderwijs. 

Meest gestelde vragen over de website

Kies rechtsboven in het kopje ‘Sector’ voor de onderwijssector waarin je werkt of geïnteresseerd bent. Zo zie je alle artikelen over deze sector. Na een keer inloggen heb je ook toegang tot exclusieve artikelen, tips en juridische adviezen. 

Klik bij het inloggen op ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je mailadres in. Wij sturen je een nieuw wachtwoord toe waarmee je kan inloggen. Dit kan maximaal een half uur duren. Als je de mail niet ontvangt, neem dan contact met ons op.  

Gebruik je het juiste mailadres? Hier kun je in MijnAOb je mailadres aanpassen. Ga daarna terug naar het inlogscherm en klik op ‘wachtwoord vergeten’. Dan ontvang je een nieuw wachtwoord bij je nieuwe mailadres om in te loggen. 

Staat je vraag er niet bij?

Onze AOb-medewerkers helpen je graag verder. Vul het formulier in met jouw vraag, zij zullen dan zo snel mogelijk de vraag proberen te beantwoorden.

overlappend beeld

Bel je liever?

Dat kan met onze medewerkers. Elke werkdag kun je ze tussen 08:30 en 17:00 uur bellen om je vraag te stellen. Bel naar: 030-298 95 99.