PO

Op basisschool De Schakel loopt de schoollunch gesmeerd

Op basisschool De Schakel in Utrecht maken leraren en vrijwilligers drie keer per week boterhammen voor de schoollunch. Op vrijdag krijgen alle leerlingen een warme groentelunch. “We willen dat de kinderen goed eten, zodat ze beter kunnen leren.” 

Tekst Maaike Lange - redactie onderwijsblad - - Minder dan een minuut om te lezen

Schoollunch Angeliek de Jonge

Angeliek de Jonge

Om kwart voor elf liggen al heel wat broodzakken opengeritst op tafel in de lerarenkamer. Een zeiltje eronder om de kruimels op te vangen. Als je als leraar op dat moment geen klas of taak hebt, smeer je mee. Zoals Serife Avci, kindercoach op school, en bezig plakken kaas uit de verpakking te halen. “Het gaat extra snel als iedereen helpt. En het is gezellig.” Tegenover haar zit Esmeralda Drost, moeder van een leerling op school en smeer-vrijwilliger. “We zijn allemaal op elkaar ingespeeld, we weten precies hoe we het snelst de boterhammen gesmeerd bij de leerlingen krijgen.”

Dit artikel staat in het Onderwijsblad. Wil jij het blad ontvangen? Word lid!

Aan tafel schuiven steeds meer mensen. Zeven nu al. “Is het brood ontdooid?”, vraagt directeur Janet Klein rondkijkend. De dag ervoor is het brood geleverd door de Utrechtse stichting LunchMaatjes en meteen in de vriezer gestopt om het vers te houden. Vanochtend heeft het op de verwarming liggen ontdooien. Klein schuift achter een stapel bruine boterhammen. “Is er nog zo’n lekker mes?”, vraagt ze. “Wil je ook mee smeren, Jesper?” “Kan iemand het vlees even doorsnijden?”

Verder lezen? Word AOb lid!
Als lid heb je toegang tot alle content van de website. Meer over alle voordelen vind je hier.
Word direct lid

Ben je al lid? Login om verder te lezen.